Reading Comprehension (Diagnostic Pre-Test 2)

Coca cola was invented in 1856 by Atlanta pharmacist John S. Pemberton. The name for the product was actually proposed by Pemberton’s assistant, Frank Robinson. The name was taken from the two most unusual ingredients in the drink, the South American coca leaf and the African cola nut.

The recipe for today’s Coca cola is very well guarded. Many of the ingredients are known; in addition to coca leaves and cola nut, they include lemon, orange, lime, cinnamon, nutmeg, vanilla, caramel, and sugar. The proportions of the ingredients and the identity of Coke’s secret ingredients are known by only a few of the Coca Cola Company’s senior corporate officers.

1. The passage mainly discusses
(A). the success of the Coca Cola Company
(B). the unusual ingredients in Coca Cola
(C). John S. Pemberton
(D). Coca Cola’s recipe and who developed.

2. According in the passage, who created Coca Cola?
(A). The Coca Cola Company
(B). John S. Pemberton
(C). Pemberton’s assistant
(D). Frank Robinson

3. The word ‘unusual’ in line 3 is closest in meaning to
(A). uncommon
(B). important
(C). unused
(D). tasty

4. Which of the following is NOT true about the name Coca Cola?
(A). The name “coca comes from the coca leaf
(B). The name “cola” comes from the cola nut.
(C). Frank Robinson suggested the name.
(D). The inventor came up with the name.

5. A “recipe” in line 5 is
(A). information about drugs for a pharmacy
(B). a description of how to prepare something.
(C). an accounting statement.
(D). a corporate organization plan

6. The passage states than the recipe for Coca Cola is
(A). well known.
(B). known by only a limited number of people
(C). unknown.
(D). published information

7. Which of the following is NOT mentioned as an ingredient of Coca Cola?
(A). Orange leaves
(B). Nutmeg
(C). Citrus fruts
(D). Sugar

8. The word “secret” in line 7 could best be replaced by
(A). unrevealed.
(B). dielicious
(C). business
(D). speechless

9. It can be inferred from the passage that
(A). the public knows all the ingredients in Coca Cola
(B). the public is not sure that coca leaves are used in Coca Cola.
(C). the public does not know how many cola nuts are used in a batch of Coca Cola.
(D). no one knows the exact proportions of ingredients used in Coca Cola

10. The word “session” in line 8 could best be replaced by
(A). trustworthy
(B). high-level
(C). more mature
(D). really decisive

11. Where in the passage does the author mention who gave Coca Cola its name?
(A). Lines 1-2
(B). Lines 3-4
(C). Line 5
(D). Lines 7-8

Structure and Written Expression Post Test

11. Prior to the discovery of anesthetics in 1846, surgery was done ___ was still conscious. (A). while the patient (B). the patient felt
(C). during the patient’s
(D). while patiently

12. The drastic decline of the beaver helps to illustrate what ____ to the ecosystems of the North American continent. (A). happening
(B). the happening
(C). has happened
(D). about happening

13. The use of shorthand died out in the Middle Ages because of ________ with witchcraft.
(A). the association was imagined
(C). imagine the association
(B). associate the imagination
(D). the imagined association

14. A yacht is steered with a rudder, _______ the flow of water that passes the hull.
(A). which deflecting
(B). deflects
(C). it deflects
(D). which deflects

15. For top speed and sudden acceleration, the accelerator pump feels additional gasoline from the float chamber into ______ above the venture tube. (A). the air flows
(B). the air flow
(C). the air is flowing
(D). flows the air

16. The first _____ appeared during the last period of the dinosaurs’ region.
(A). flowers are plants
(B). plants have flowers
(C). plants flowers
(D). flowering plants

17. The earliest medicines _________ from plants of various sorts.
(A). obtaining
(B). they obtained
(C). were obtained
(D). they were obtained

18. Simple sails were made from canvas ____ over a frame.
(A). a stretch
(B). stretched
(C). was stretched
(D). it was stretched

19. Pluto’s moon, Charon, _____ in a slightly elliptical path around the planet.
(A). moving
(B). is moving
(C). it was moving
(D). in its movement

20. Techniques of breath control form an essential part of any ___ program to improve the voice
(A). it trains
(B). train
(C). trains
(D). training
16.

Diagnostic Post-Test (Reading Comprehension)

Question 1-8

The tiniest in the world is the male bee hummingbird. Because it is so small, it is often mistaken for a bee or some other types of insect of that size.

As a hummingbird, it is able to flap its wings extremely quickly, up to eighty times per second. With this really fast wing speed, the bee hummingbird can hover like a helicopter, fly forward, fly backward, or event fly upside down.

1. What is the topic of this passage?
(A). The bee
(B). One type of hummingbird
(C). How fast hummingbird fly
(D). How helicopters fly

2. The word ‘tiniest’ in line 1 is closest in meaning to
(A). fastest
(B). most dangerous
(C). noisiest
(D). smallest

3. It can be inferred from the passage that the female bee hummingbird
(A). is really a bee
(B). does not exist
(C). is larger than the male
(D). eats insects

4. According in the passage, when people see a male bee hummingbird, they often incorrectly think it is
(A). a bird
(B). an insect
(C). a bat
(D). a helicopter

5. In line 3, to ‘flap’ wings is to
(A). hold them still
(B). stretch them out
(C). fold them
(D). more them up and down

6. According to the passage, how fast can a bee hummingbird flap its wings?
(A). A hundred times each second.
(B). Eighty times per minute.
(C). Eighty times each second
(D). Eight times in a second.

7. In line 4, to ‘hover’ is to
(A). fly forward quickly
(B). land
(C). stay in place in the air
(D). use fuel

8. The passage indicates that a bee hummingbird can do all of the following EXCEPT
(A). hover
(B). fly backward
(C). fly in an inverted position
(D). fly a helicopter

Diagnostic Post Test (SWE)

1. ________ lived on Earth for nearly 150 million years.
(A). Dinosaurs
(B). Dinosaurs who
(C). If dinosaurs
(D). Since dinosaurs

2. Early printers arranged type into _______ a small, flat composing stick.
(A). words
(B). are words on
(C). words on
(D). the words are on.

3. _______ along most of its length into an upper chamber and a lower chamber.
(A). The divided cochlea
(B). Dividing the cochlea
(C). The cochlea is divided
(D). With a divided cochlea

4. Yeast is an organic catalyst _______ known to prehistoric humanity.
(A). was
(B). which was
(C). which it
(D). which

5. Many communities _______ a complex system of linguistic levels in order to show respect.
(A). useful
(B). use already make
(C). making it useful
(D). make use of

6. The ear is a flexible organ, _____ simply was not designed to withstand the noise of modern living.
(A). but it
(B). it
(C). but
(D). its

7. In 1934, chemist Wallace Carothers produced a plastic which ____ nylon.
(A). his call
(B). he called
(C). to call him
(D). calling

8. As ______ grows, the shell in which it lives grows too.
(A). a mollusk
(B). a mollusk it
(C). has a mollusk
(D). it has a mollusk

9. The first _____ the Civil War was fired from Fort Johnson upon Fort Sumter on April 12.
(A). shot
(B). shot in
(C). shot was in
(D). it was shot

10. Stalactites are formed in caves by groundwater ______ dissolved lime.
(A). it contains
(B). containing
(C). contains
(D). containment

Diagnostic Pre-Test (SWE)

1. In the early 1900s, Eastman ___________ inexpensive Brownie box cameras.
(A). it developed.
(B). it was developed.
(C). developed
(D). developing

2. _____ the discovery of the fossilized remnants of tides in one-billion-year-old rocks.
(A). Geological reports.
(B). Geologists report.
(C). The reports of geologists.
(D). Geologists’ reports.

3. The Brooklyn Bridge _______ took thirteen years to complete.
(A). in New York.
(B). is in New York.
(C). it is in New York.
(D). which New York.

4. Genes control all of the physical ____ we inherit.
(A). that traits.
(B). that are traits.
(C). traits that.
(D). traits are that.

5. Indigo can be extracted from a plant, and then ___________ to dye cloth blue.
(A). it
(B). using
(C). using it
(D). it can be used.

6. _____ in the United States spends 900 hours per year in class and 1,170 hours in front of the television.
(A). The average third-grader.
(B). The third grade is average.
(C). There are three grades.
(D). Three average grades.

7. Researchers have begun studying what ____ is on human circadian rhythms.
(A). it is the effect of light.
(B). the light affects.
(C). is affecting the light
(D). the effect of light.

8. If calcium oxide remains exposed to air, ____ to calcium carbonate.
(A). turning.
(B). turns.
(C). it turns.
(D). the turn.

9. Some early batteries used concentrated nitric acid, _______ gave off poisonous fumes.
(A). they
(B). then they
(C). but they
(D). but they had

10. The sound produced by an object ______ in a periodic way involves more than the simple sine wave.
(A). it vibrates
(B). vibrating
(C). is vibrating
(D). vibrates

11. Prior to the discovery of anesthetics in 1846, surgery was done ___ was still conscious.
(A). while the patient.
(B). the patient felt.
(C). during the patient’s
(D). while patiently

Diagnostic Pre-Test (Reading Comprehension)

Questions 1-9
The largest diamond ever found is the Culinant Diamond, This diamond weighed 3,106 carats in its uncut state when it was discovered in South Africa on January 25m 1905.

The Cullinan Diamond was cut into 9 major stones and 96 smaller ones. The largest of the cut stones and still the largest cut diamond in the world, is the pear-shaped Cullinan I at 530 carats. This diamond which is also known as the Greater Star of Africa, is more than 2 inches (5.4 cm) long and 1.75 inches (4.4 cm) wide. It became part of the British crown jewels in 1907.

1. What is the best title for this passage?
(A). Diamond Cutting
(B). The World’s Biggest Diamond, Uncut and Cut
(C). Measuring Diamonds in Carats
(D). The British Crown Jewels.

2. The word ‘uncut’ in line 2 is closest in meaning to which of the following?
(A). Finished
(B). Unnatural
(C). Pear
(D), Whole

3. The word ‘discovered’ in line 2 is closest in meaning to
(A). created
(B). found
(C). buried
(D). weighed

4. It can be inferred from the passage that the Cullinan Diamond was cut into how many total stones?
(A). 9
(B). 96
(C). 105
(D). 3,106

5. The word ‘major’ in line 3 could best be replaced by
(A). well-known
(B). military
(C). natural
(D). big

6. Which of the following is NOT true about Cullinan I?
(A). It was cut from the Cullinan Diamond
(B). It weighs 3,106 carats
(C). It is the biggest cut diamond in the world.
(D). It is sometimes called the Greater Star of Africa.

7. All of the following are true about the shape of the Greater Star of Africa EXCEPT that
(A). it is in the shape of a pear
(B). it is 5.4 centimeters long
(C). it is longer than it is wide.
(D). it is 4.4 inches wide.

8. According to the passage what happened to Cullinan I?
(A). It remained in Africa.
(B). It was cut into smaller stones.
(C). It was cut and changed into the Greater Star of Africa.
(D). It became the property of the British Royal family.

9. Where in the passage does the author mention the Cullinan Diamond’s weight when it was mined?
(A). Lines 1-2
(B). Line 3
(C). Lines 4-5
(D). Line 6