Reading Comprehension (continuing Post-Test)

One mystery about elephants that seems to have been solved is how elephants communicate with each other. Humans have heard a whole variety of sounds coming from elephants, but these sounds are not the only way that elephants communicate.

A new explanation about elephant communication is being proposed. Elephants vibrate the air in their trunks and foreheads. The sound that is created during this vibration has an extremely low pitch; the pitch, in fact, is so low that humans cannot hear it. However, it seems that other elephants can and do hear and understand these low rumblings.

1. The passage mainly discusses
(A). the answer to a question about how elephants communicate
(B). how elephants vibrate the air in their trunks
(C). communication between animals and humans.
(D). the sounds that elephant makes

2. A ‘mystery’ in line 1 is
(A). speech
(B). something unknown
(C). a funny story
(D). a detective

3. According to the passage people
(A). cannot hear any elephant sounds.
(B). are not interested in elephant sounds
(C). hear only one elephant sound
(D). can hear numerous elephant sounds

4. It can be inferred from the passage that the elephant sounds that humans hear are
(A). one of the ways that elephants communicate
(B). not part of elephant communication
(C). how elephants communicate with humans
(D). the only sounds that elephants make

5. The word ‘way’ in line 3 could best be replaced by
(A). direction
(B). method
(C). path
(D). road

6. Where do elephants vibrate air?
(A). In their throats
(B). In their trunks
(C). In their mouths
(D). In their ears

7. The word ‘pitch’ in line 6 is closest in meaning to which of the following?
(A). Meaning
(B). Voice
(C). Height
(D). Sound

8. Which of the following is NOT true about the extremely low sound created by elephants?
(A). Humans cannot understand it
(B). Humans hear it
(C). Elephants hear it.
(D). Elephants understand it.

9. The word ‘rumblings’ in line 7 is closest in meaning to
(A). words
(B). ears
(C). vibration
(D). melodies

10. Where in the passage does the author describe the sound that elephants create in their trunks and foreheads
(A). Lines 1-2
(B). Lines 2-3
(C). Line 4
(D). Lines 5-6